Συνεργείο – Φανοποιείο

Πλήρες Service αυτοκινήτου

Η Ζαχαρόγιαννης Α.Ε. προσφέρει ένα λεπτομερές πλήρες σέρβις αυτοκινήτων προσαρμοσμένο για μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Το σέρβις μας περιλαμβάνει αλλαγές λαδιών και φίλτρων κινητήρα, αντικατάσταση φίλτρων αέρα και καμπίνας και συντήρηση μπουζί.

Πραγματοποιούμε επίσης τακτικές επιθεωρήσεις στα φίλτρα βενζίνης και λαδιού, στα τακάκια των φρένων και στα επίπεδα των υγρών. Ο προηγμένος διαγνωστικός έλεγχος των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων εγγυάται την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σας.

Διεξάγονται ενδελεχείς έλεγχοι της κατάστασης των ελαστικών, της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης, της κατάστασης της μπαταρίας για τη διατήρηση της αποδοτικότητας του οχήματος.

Λάδι και φίλτρο κινητήρα

Ο τακτικός έλεγχος και η αλλαγή του λαδιού κινητήρα και του φίλτρου λαδιού είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της μέγιστης απόδοσης και της μακροζωίας του κινητήρα του οχήματός σας. Το λάδι κινητήρα παίζει κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας μειώνοντας τις τριβές και τη φθορά, ενώ το φίλτρο λαδιού φιλτράρει τους ρύπους. Η κατανόηση του ιξώδους του λαδιού και η επιλογή του κατάλληλου τύπου φίλτρου είναι απαραίτητες για την κορυφαία προστασία του κινητήρα.

Διαφορετικοί κινητήρες απαιτούν συγκεκριμένα ιξώδη λιπαντικά που ταιριάζουν στις συνθήκες λειτουργίας τους. Η χρήση λανθασμένου ιξώδους μπορεί να μειώσει την απόδοση. Η συχνότητα αλλαγής λαδιού και η διάρκεια ζωής του φίλτρου εξαρτώνται από τη μάρκα, το μοντέλο και τις συνθήκες οδήγησης του οχήματός σας.

Φίλτρα αέρα και καμπίνας

Παράλληλα με τη συντήρηση του λαδιού και του φίλτρου του κινητήρα, η διασφάλιση της άριστης κατάστασης των φίλτρων αέρα και καμπίνας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική απόδοση και άνεση του οχήματός σας. Η τακτική αντικατάσταση των φίλτρων προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης απόδοσης του κινητήρα και της βελτιωμένης ποιότητας του αέρα στην καμπίνα.

Με την πάροδο του χρόνου, τα φίλτρα μπορεί να φράξουν, οδηγώντας σε προβλήματα όπως η μειωμένη ροή αέρα και η μειωμένη απόδοση του συστήματος κλιματιστικού.

Συντήρηση μπουζί

Η διατήρηση των μπουζί σε άριστη κατάσταση είναι σημαντική για τη διασφάλιση της αποδοτικής λειτουργίας και της μακροζωίας του κινητήρα του οχήματός σας. Τα μπουζί παίζουν σημαντικό ρόλο στο σύστημα ανάφλεξης, αναφλέγοντας το μείγμα αέρα-καυσίμου μέσα στο θάλαμο καύσης.

Η τακτική συντήρηση των μπουζί περιλαμβάνει τον έλεγχο για φθορά και εναποθέσεις που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση. Η αντικατάσταση των μπουζί θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα συνιστώμενα από τον κατασκευαστή διαστήματα.

Φίλτρο βενζίνης

Η σωστή συντήρηση του φίλτρου βενζίνης είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της αποδοτικής λειτουργίας και της μακροζωίας του κινητήρα ενός οχήματος. Το φίλτρο βενζίνης παίζει ζωτικό ρόλο στην παγίδευση των ρύπων και υπολειμμάτων πριν φτάσουν στον κινητήρα, διατηρώντας έτσι την απόδοση του κινητήρα και την αποδοτικότητα του καυσίμου.

Η λειτουργία του φίλτρου καυσίμου είναι να προστατεύει τον κινητήρα από ζημιές που προκαλούνται από ακαθαρσίες στο καύσιμο, καθιστώντας τη συντήρησή του θεμελιώδη για τη συνολική υγεία του οχήματος.

Επιθεώρηση τακακιών φρένων

Στη Ζαχαρόγιαννης Α.Ε., επισημάνουμε τη σημασία της συντήρησης των τακακιών φρένων, καθώς επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του οχήματός να σταματά αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Με την πάροδο του χρόνου, τα τακάκια φρένων υποβαθμίζονται φυσικά λόγω τριβής, γεγονός που μπορεί τελικά να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητά τους. Η αναγνώριση των ενδείξεων φθαρμένων τακακιών φρένων -όπως ένας θόρυβος που τρίζει, μειωμένη απόκριση πέδησης ή ένας ήχος τριξίματος- μπορεί να αποτρέψει πιο σοβαρά προβλήματα και να εξασφαλίσει την έγκαιρη αντικατάσταση των τακακιών φρένων.

Η διάρκεια ζωής των τακακιών φρένων ποικίλλει ανάλογα με τις συνήθειες οδήγησης και τις συνθήκες. Η αγνόηση αυτών των ενδείξεων ή η καθυστέρηση της συντήρησης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική φθορά άλλων εξαρτημάτων πέδησης, αυξάνοντας το κόστος επισκευής και θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τους επιβάτες του οχήματος.

Έλεγχος στάθμης υγρών

Η αναπλήρωση του υγρού μετάδοσης είναι απαραίτητη για τις ομαλές αλλαγές ταχυτήτων και την αποφυγή της φθοράς του κιβωτίου ταχυτήτων.

Τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού είναι μια άλλη προτεραιότητα, καθώς ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του κινητήρα και αποτρέπουν την υπερθέρμανση. Ένα καλά συντηρημένο σύστημα ψύξης διασφαλίζει ότι ο κινητήρας σας λειτουργεί αποτελεσματικά, προστατεύοντας από πιθανές ζημιές.

Το υγρό φρένων είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική πέδηση. Ο τακτικός έλεγχος και η διατήρηση της στάθμης του διασφαλίζει την απόκριση των φρένων, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Αυτοί οι έλεγχοι, που πραγματοποιούνται απο την Ζαχαρόγιαννης Α.Ε., εγγυώνται ότι το όχημά σας παραμένει αξιόπιστο και ασφαλές.

Ηλεκτρονική διάγνωση βλαβών

Τα σύγχρονα οχήματα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε περίπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα, καθιστώντας την ηλεκτρονική διάγνωση βλαβών μια ουσιαστική πτυχή της συντήρησης αυτοκινήτων. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν προηγμένο διαγνωστικό λογισμικό για να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου σας. Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε ενδελεχή ανάλυση κωδικών βλάβης, εντοπίζοντας συγκεκριμένα προβλήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.

Η δοκιμή του ηλεκτρονικού συστήματος είναι αναπόσπαστο μέρος της διασφάλισης της σωστής λειτουργίας όλων των εξαρτημάτων. Με τη χρήση διαγνωστικών υπολογιστών αυτοκινήτου, μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση διαφόρων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ελέγχου κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και των συστημάτων αντιμπλοκαρίσματος των φρένων (ABS). Αυτή η διαδικασία εγγυάται ότι τυχόν αποκλίσεις εντοπίζονται και διορθώνονται γρήγορα, ενισχύοντας τη συνολική απόδοση και την ασφάλεια του οχήματός σας.

Έλεγχος ηλεκτρικού συστήματος

Ο ενδελεχής έλεγχος του ηλεκτρικού συστήματος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της αξιοπιστίας και της λειτουργικότητας των πολυάριθμων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων του οχήματός σας. Στη Ζαχαρόγιαννης Α.Ε., δίνουμε προτεραιότητα στην κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματός σας για να εγγυηθούμε μια απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία.

Αρχικά, αξιολογούμε σχολαστικά την κατάσταση της μπαταρίας, καθώς μια ισχυρή μπαταρία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματός σας.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί μας εξετάζουν τη λειτουργία του εναλλάκτη. Ο εναλλάκτης είναι υπεύθυνος για τη φόρτιση της μπαταρίας όσο λειτουργεί ο κινητήρας και οποιαδήποτε δυσλειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε νεκρή μπαταρία ή κακή απόδοση του οχήματος.

Η λεπτομερής επιθεώρηση των καλωδίων μας εντοπίζει τυχόν φθαρμένα ή κατεστραμμένα καλώδια που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την απόδοση του οχήματός σας. Η ελαττωματική καλωδίωση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, από μικρές ενοχλήσεις έως σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια.

Ένα ενδελεχές σέρβις αυτοκινήτων, όπως αυτό που προσφέρει η Ζαχαρόγιαννης Α.Ε., εγγυάται τη σχολαστική συντήρηση των βασικών εξαρτημάτων του οχήματος, όπως τα λάδια και τα φίλτρα του κινητήρα, τα φίλτρα αέρα και καμπίνας, τα μπουζί και τα τακάκια των φρένων.

Το σέρβις περιλαμβάνει επίσης λεπτομερείς ελέγχους των επιπέδων των υγρών, ηλεκτρονική διάγνωση βλαβών και του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματος.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων Ζαχαρόγιαννης ΑΕ βρίσκεται στη Καλαμάτα στην περιοχή Ασπρόχωμα προσφέροντας πλήρη τεχνικό έλεγχο και εξειδικευμένο service στο αυτοκίνητο σας. Η έμπειρη ομάδα μας δεσμεύεται να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα για το όχημά σας, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε κάθε είδους βλάβη.

Συνεργείο Peugeot | Συνεργείο Citroen

Τηλεφωνο: +30 27210 69174

Τηρώντας αυστηρά πρότυπα, η Ζαχαρόγιαννης Α.Ε. προωθεί την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την κορυφαία απόδοση του οχήματος, παρατείνοντας έτσι τη μακροζωία του αυτοκινήτου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 26139 για να κλείσετε το ραντεβού σας και να αναβαθμίσετε την οδηγική σας εμπειρία!