Συνεργείο – Φανοποιείο

Αντικατάσταση εξατμίσεις, καταλύτες, φίλτρα DPF κινητήρων Diesel

Το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων του οχήματός σας, που περιλαμβάνει την εξάτμιση, τον καταλύτη και το φίλτρο DPF (Diesel Particulate Filter) για κινητήρες diesel, παίζει ζωτικό ρόλο στη μείωση των ρύπων και τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης του κινητήρα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα εξαρτήματα φθείρονται, επηρεάζοντας την λειτουργία του κινητήρα, τις εκπομπές ρύπων και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε προβλήματα στον έλεγχο ΚΤΕΟ.

Στη ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕ , διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την επισκευή ή την αντικατάσταση της εξάτμισης, του καταλύτη και του φίλτρου DPF του κινητήρα diesel του αυτοκινήτου σας.

Πώς θα ωφεληθείτε από τις υπηρεσίες αντικατάστασης εξατμίσεων, καταλυτών και φίλτρων DPF που παρέχουμε:

  • Μειωμένες εκπομπές ρύπων: Ο καταλύτης και το φίλτρο DPF συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως μονοξειδίου του άνθρακα, οξειδων του αζώτου και αιθάλης, βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Βελτιωμένη απόδοση καυσίμου: Ένα φραγμένο φίλτρο DPF ή ένας κατεστραμμένος καταλύτης δημιουργεί δυσλειτουργία στον κινητήρα και μπορεί επηρεάσει την απόδοση του αυξάνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Ο καθαρισμός τους θα βελτιώσει την απόδοση και θα μειώσει το κόστος καυσίμου.
  • Αποφυγή προστίμων ΚΤΕΟ: Ένα μη λειτουργικό σύστημα εξαγωγής καυσαερίων μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη του οχήματός σας στον ΚΤΕΟ. Η συντήρηση του συστήματος εξασφαλίζει την συμμόρφωση με τους κανονισμούς εκπομπών και αερίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αποφυγή προστίμων.
  • Αυξημένη διάρκεια ζωής του κινητήρα: Η έγκαιρη αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων συμβάλλει στην προστασία του κινητήρα από ζημιές και στην αύξηση της διάρκειας ζωής του.
  • Εγγύηση στα ανταλλακτικά και την εργασία: Προσφέρουμε εγγύηση στα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε και στην εργασία που παρέχουμε.

Πότε χρειάζεται αντικατάσταση εξάτμισης;

Σημάδια που δείχνουν ότι η εξάτμιση χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση περιλαμβάνουν:

Θόρυβοι: Ασυνήθεις θόρυβοι κατά την λειτουργία του κινητήρα, μπορεί να υποδεικνύουν τρύπες ή ζημιές στην εξάτμιση.

Σκουριά: Ορατή σκουριά στην εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση και τρύπες.

Πότε χρειάζεται αντικατάσταση καταλύτη;

Ένας κατεστραμμένος καταλύτης μπορεί να προκαλέσει:

Λυχνία check engine: Η λυχνία check engine στο ταμπλό μπορεί να ανάβει, υποδεικνύοντας πρόβλημα στον καταλύτη.

Απώλεια ισχύος: Ένας δυσλειτουργικός καταλύτης μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του κινητήρα και να προκαλέσει απώλεια ισχύος.

Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου: Όπως και με το φίλτρο DPF, ένας κατεστραμμένος καταλύτης μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου.

Πώς μπορώ να συντηρήσω το φίλτρο DPF;

Μπορείτε να συμβάλλετε στη διατήρηση του φίλτρου DPF με:

Τακτικά ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο: Περιστασιακά ταξίδια σε υψηλότερες στροφές του κινητήρα βοηθούν στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης αιθάλης από το φίλτρο.

Χρήση καυσίμου υψηλής ποιότητας: Χρησιμοποιήστε καύσιμο που πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή για τον κινητήρα σας.

Αποφυγή μικρών διαδρομών: Οι συχνές μικρές διαδρομές δεν επιτρέπουν στο φίλτρο DPF να φτάσει σε θερμοκρασίες που απαιτούνται για την απομάκρυνση της αιθάλης.

Εάν η λυχνία DPF ανάβει στο ταμπλό, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αποφύγετε σοβαρότερες ζημιές.

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση εξάτμισης, καταλύτη ή φίλτρου DPF;

Το κόστος της αντικατάστασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μοντέλο του αυτοκινήτου σας, το είδος της εργασίας που απαιτείται και τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε δωρεάν έλεγχο του συστήματος εξαγωγής καυσαερίων και να λάβετε μια προσφορά για την επισκευή ή αντικατάσταση των εξαρτημάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 26139 για να κλείσετε το ραντεβού σας και να αναβαθμίσετε την οδηγική σας εμπειρία!