Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι

Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το καλοκαίρι

Προετοιμασία αυτοκινήτου για καλοκαίρι

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσετε ότι το όχημά σας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας τόσο τις επιδόσεις όσο και την ασφάλεια του. Βασικοί τομείς όπως το σύστημα ψύξης, ο κλιματισμός και οι στάθμες των υγρών φρένων απαιτούν ενδελεχή έλεγχο.

Ένας τυπικός έλεγχος ταξιδίου είναι σημαντικός για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Επιπλέον η χρήση αξεσουάρ προστασίας από τον ήλιο μπορεί να προστατεύσει το εσωτερικό του οχήματός σας.

 

Σύστημα ψύξης

Η διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου σας είναι σημαντική για την αποφυγή υπερθέρμανσης του κινητήρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Ζαχαρόγιαννης Α.Ε επιθεωρούμε το ψυγείο για τυχόν σημάδια φθοράς, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαρροές.
Στη συνέχεια, παρακολουθούμε και διατηρούμε την κατάλληλη στάθμη ψυκτικού υγρού. Η ανεπάρκεια ψυκτικού υγρού μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητα του συστήματος να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του κινητήρα.

Η λειτουργία του θερμοστάτη είναι μια άλλη κρίσιμη πτυχή. Βεβαιωνόμαστε ότι ο θερμοστάτης ανοίγει και κλείνει στις σωστές θερμοκρασίες, ώστε να διευκολύνεται η σωστή ροή του ψυκτικού υγρού.

 

Έλεγχος υγρών φρένων

Ο τακτικός έλεγχος των υγρών φρένων είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης των φρένων, ιδίως κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι. Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, οι απαιτήσεις από το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας μεγαλώνουν, καθιστώντας τη συντήρηση των φρένων μια σημαντική πτυχή της ασφάλειας του οχήματος.

Στην Ζαχαρόγιαννης Α.Ε. ξεκινάμε με τον έλεγχο των επιπέδων των υγρών για να βεβαιωθούμε ότι βρίσκονται στην σωστή στάθμη. Η χαμηλή στάθμη υγρών φρένων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της πέδησης, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες.

Ο τακτικός έλεγχος των υγρών φρένων και η έγκαιρη συμπλήρωση τους αν χρειάζεται είναι απαραίτητα βήματα για μια ασφαλή και ομαλή εμπειρία οδήγησης το καλοκαίρι.

 

Έλεγχος ταξιδιού

Ένας τυπικός έλεγχος που μπορούμε να κάνουμε για εσάς πριν από ένα ταξίδι, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις είναι ο εξής:

  • Έλεγχος στα φώτα, τα φλας και τα αλάρμ του αυτοκινήτου μας για σωστή και πλήρη λειτουργία
  • η πίεση στα ελαστικά πρέπει να είναι αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής και επηρεάζει άμεσα την κατανάλωση καυσίμου, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι πολύ φορτωμένο, βάζουμε 3-4 psi περισσότερα
  • την κατάσταση ελαστικού ρεζέρβας και τα εργαλεία αντικατάστασης του τροχού ή το κιτ επιδιόρθωσης εάν δεν διαθέτουμε ρεζέρβα, καθώς και το προειδοποιητικό τρίγωνο.
  • και τέλος ένας ακόμη βασικός έλεγχος που πρέπει να πραγματοποιείται είναι αυτός του πυροσβεστήρα και του κουτιού πρώτων βοηθειών

 

Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία

Για να προστατέψετε αποτελεσματικά το εσωτερικό του οχήματός σας από τον ήλιο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα αξεσουάρ αντηλιακής προστασίας. Αυτά τα αξεσουάρ μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας.
Ξεκινήστε με την προστασία του ταμπλό. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και ξεθώριασμα του ταμπλό σας. Η τοποθέτηση ενός καλύμματος ταμπλό μπορεί να μειώσει σημαντικά τη ζημιά.

Τα σκίαστρα παραθύρων είναι ένα άλλο απαραίτητο εργαλείο. Παρέχουν αντανάκλαση της θερμότητας, διατηρώντας την καμπίνα πιο δροσερή και προστατεύοντας την ταπετσαρία από το ξεθώριασμα. Αυτά τα σκίαστρα μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στα πλαϊνά παράθυρα και τα πίσω παράθυρα, προσφέροντας ολοκληρωμένη κάλυψη.

Η σωστή προετοιμασία ενός οχήματος για το καλοκαίρι περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματος ψύξης και κλιματισμού. Η εξασφάλιση της βέλτιστης στάθμης των υγρών φρένων ενισχύει την ασφάλεια και τις επιδόσεις. Τα αξεσουάρ ηλιοπροστασίας, προστατεύουν το εσωτερικό από τη φθορά του ήλιου.

Η τήρηση αυτών των βημάτων εξασφαλίζει ένα καλά συντηρημένο όχημα, έτοιμο για τις καλοκαιρινές συνθήκες.

Tο συνεργείο αυτοκινήτων Ζαχαρόγιαννης ΑΕ βρίσκεται στη Καλαμάτα στην περιοχή Ασπρόχωμα προσφέροντας πλήρη τεχνικό έλεγχο και εξειδικευμένο service στο αυτοκίνητο σας. Η έμπειρη ομάδα μας δεσμεύεται να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα για το όχημά σας, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε κάθε είδους βλάβη.

Συνεργείο Peugeot | Συνεργείο Citroen

Τηλεφωνο: +30 27210 69174